Vinköls Mekaniska får nya ägare

Vinköls Mekaniska har förvärvats av Vinmek Holding AB. Vinköls Mekaniska är en väletablerad tillverkningsindustri som erbjuder svarvning, fräsning och montering. Bolagets ägare kommer under en tid fortsätta verka i bolaget.

Säljarnas rådgivare och förmedlare av affären var Jonas Sköld och Torbjörn Rundqvist, Ekstam & Partners Företagsförmedling.

VD:n för Vinköls Mekaniska, Per-Åke Larsson, är mycket nöjd med affären. "Vi är mycket nöjda med affären och köparna. De har en gedigen historik som entreprenörer, och duktiga på att utveckla sina verksamheter. Torbjörn och Jonas drev en välstrukturerad process med stort engagemang och fokus. Genom stor erfarenhet och och branschkännedom har de hittat rätt ägare för att ta Vinköls Mekaniska vidare".

Vinmek Holdings VD, Lars Dahlberg, kommenterar affären: "Vi är mycket nöjda med att ha fått möjlighet att göra detta förvärv, och ser fram emot att utveckla verksamheten vidare. Vinköls Mekaniska är ett gediget företag som under åren byggt upp en mycket stabil verksamhet."

"Att hitta nya ägare till Vinköls Mekaniska har varit spännande och tacksamt, och det känns roligt att efter en strukturerad process kunna matcha säljarnas förväntningar. De nya ägarna kommer att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med de anställda, och vi är övertygade att de kommer att göra detta på bästa sätt, säger Jonas Sköld och Torbjörn Rundqvist."