Presentation nya rådgivare

Hej Anders och Håkan!
Välkomna som nya medarbetare hos Ekstam&Partners Företagsförmedling!

En första fråga, varför valde ni Ekstam&Partners, bland andra aktörer på marknaden?

Håkan:
För mig var det avgörande att jag hade träffat några av medarbetarna tidigare och visste att de var väldigt kompetenta, seriösa och inte minst bra personer där samarbete är en självklarhet. Så det känns fantastiskt inspirerande att vara en del av ett Ekstam & Partners där många är engagerade med sina erfarenheter och kontakter tillsammans med ansvarig transaktionsrådgivare.

Anders:
Jag hade möjlighet att börja arbeta med andra organisationer men valde E&P av framför allt två anledningar:

1. Jag upplevde att det var en organisation som samarbetar och hjälps åt över hela Sverige, fastän man sitter i olika landsändar och täcker olika regioner.
2. Det fanns god kompetens, många års erfarenhet och många bra kontakter runt om i Sverige. Inte minst viktigt för att hitta bra och kvalificerade köpare till våra bolag.

Anders, vi börjar Norrifrån med dig!

  • Bostadsort: Piteå
  • Utbildning: Civilekonom från Luleå Universitet 1988.
  • Yrkeserfarenhet: 13 år från bank och finans, Godkänd revisor hos både PWC och Deloitte. Sista 11 åren innan E&P på ledande befattningar inom Polarbrödskoncernen, bla VD för riskkapitalbolaget Polarrenen.
  • ”Det här vet ni inte om mig”: Tävlat mot Jesper Parnevik och Colin Montgomery i golf och Stig Strand i slalom!

Håkan, nu kommer vi till Södra Sverige!

  • Bor i den vackra sommarorten Åhus i Skåne
  • Civ.ekonom, Lunds universitet
  • Anser att jag verkligen har konkret kunskap om företagares villkor efter många olika befattningar i olika branscher. Dels chefspositioner inom försäkrings-, bank- och finansbranschen och vidare till VD-uppdrag för tillverkande och tjänsteproducerande företag. Har så  att säga suttit på båda sidor av skrivbordet. Ytterligare kunskaper från just företagstransaktioner kommer från ett drygt decennium inom Swedbank Företagsförmedling.
  • ”Det här vet ni inte om mig”. Är skåning men älskar skidåkning – utför! Ett intresse som tyvärr inte delas fullt ut av familjen så tillfällena blir inte så ofta längre. Har under många år också varit tränare för ett tjejfotbollslag och det har varit otroligt givande på många sätt.

Från sensommaren och framåt har vi på Ekstam & Partners märkt av att många köpare hör av sig och är mycket intresserade av att förvärva. Vår bedömning är att flertalet köpare är välfinansierade och åter redo för förvärv.

De aktörer vi har varit i kontakt med kring företagsfinansiering i pågående affärer och i andra diskussioner vidhåller att deras syn på beviljande av krediter är detsamma som före COVID-19. Dock kan vissa branscher göra att aktörerna får fundera ett varv till på en finansiering, som exempel är detta företag inom event- och hotellbranschen.