Krankajen Group AB har förvärvat Fribergs Verkstäder AB

Krankajen Group AB är ett familjeägt bolag, och har framgångsrikt drivit ett antal verksamheter i Sverige. Krankajen Group AB har en bred erfarenhet från tillverknings- och serviceindustrin.

Fribergs Verkstäder AB är verksamma inom storköksutrustning, flödesutrustning och legotillverkning. Inom storköksutrustning tillverkas spisar, stekbord, kokgrytor samt diverse utrustning, och inom denna nisch är en av de ledande aktörerna i Norden.
Bolaget har cirka 30 anställda och finns i Håkantorp. Bolaget har under senaste åren haft en stark tillväxt inom flertalet produktområden. Bolaget beräknas per 30 april 2019 ha en årsomsättning om 55 MSEK.

Krankajen Groups grundare och ordförande Björn Bergentoft kommenterar affären så här: ”Vi är väldigt nöjda att få genomföra förvärvet av Fribergs Verkstäder. Bolaget är ledande inom sitt segment, och vi ser mycket fram emot att fortsätta driva bolaget framgångsrikt”.

”Jag är tacksam för hedersuppdraget att få hjälpa till att hitta en ny ägare till det här anrika företaget” säger Jonas Sköld, mäklare på Ekstam & Partners Företagsförmedling. ”Genom säljarnas och köparnas pragmatiska inställning i många frågor, kunde vi tillsammans få transaktionen på plats.”

För mer information om transaktionen, kontakta mäklaren.

 

Jonas Sköld
073-720 37 00
jonas.skold@ekstampartners.se