Att sälja sitt livsverk…

I en stor del av sitt liv har Örjan Lundgren jobbat med företagare, trygghet och pensioner. Att helt gå i pension ännu är dock inget som lockar. Därför har han nu tillsammans med företaget Ekstam & Partners startat upp ett lokalkontor på Gotland som ägnar sig åt företagsförmedling.

Under 20 års tid levde Örjan på fastlandet där han studerade och gjorde karriär i finansbranschen. 2005 lockade tryggheten och lugnet tillbaka familjen till ön. Här startade han företaget Pensionsplanering med Peter Jakobsson och även företagshotellet Centralen med familjen. Båda företagen, samt Försäkringsbyrån som han drev i Stockholm, är numera sålda. Örjan har stor egen erfarenhet om hur det är att sälja ett företag.

Det handlar om att lära känna kunden, sätta sig in i ett företag och en bransch. Som projektledare sammanfogar du sedan köpare och säljare. Just relationerna och att få samarbeta med drivna människor och entreprenörer är en spännande och stor drivkraft. Bakom en försäljning ligger oftast månader eller till och med år av funderingar. Att sälja sitt livsverk är många gånger även en känslomässig resa för många företagare.
– Det måste få ta tid. Det är en viktig faktor för att det skall bli bra, berättar Örjan.

Vid en företagsförmedling används specialkompetenser kring varje säljuppdrag. Det kan vara till exempel revisorer, banker, fastighet- och försäkringsförmedlare, advokater och andra rådgivare. Med sitt stora kontaktnät både på Gotland och fastlandet ser han stora möjligheter med den nystartade verksamheten.

Mobil: 070- 838 73 93
Email: orjan.lundgren@ekstampartners.se
Skolportsgatan 9, 621 45 Visby
www.ekstampartners.se

Läs nyheten i pdf här!